АЕРО-ЕДУ

СРПСКИ ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

Тел: +38163 204 270


Slide 1 jFlow Plus Аеро Еду
Српски центар за развој ваздухопловства СрбијеПрочитај више!
Slide 2 jFlow Plus
Slide 3 jFlow Plus Аеро Еду
Српски центар за развој ваздухопловства СрбијеПрочитај више!


Нова конструкција витла 27.08.2007. З. Маринковић

Полетање у равници уз помоћ вуче ужетом, се остварује покретним и стационарним витлом. Стационарно витло вуче уже из свих праваца, али је сложене конструкције и скупо је.
Зато смо употребили ауто и уз мање додатке успели да конструишемо и направимо потпуно аутоматско витло. Има константну задату силу вуче, без обзира на брзину летења и ветра. Чак се у случају удара ветра уже одмотава, а задата сила и релативна брзина остаје иста. Тако летач има безбедне и оптималне услове за летење. Извршене пробе су потврдиле предвиђања и сада имамо услов за економичну и безбедну летачку обуку, без одласка на удаљена брда.
У условима слабе термике нема могућности дужег опстајања у ваздуху и лет траје мање од 10 минута. Ако има више летача на старту, треба убрзати полетање. Користимо један калем ужета, време размотавања је 3 минута и повлачења 1 минут. Ако су на старту спремни летачи и возило чека на половини путање полетања, да падне уже и врати га летачима, могуће је полетање до 10 летача на сат, на висину до 300 метара.

 

Желите да Летите?
Постаните члан клуба...

063 204 270


  •  

     

  •  

     

  •  

     

Ово су само неки од предела које можете видети и осетити летењем


Такмичења